Boek
Nederlands

De klokkenluider van de Notre-Dame

Walt Disney (auteur)

De klokkenluider van de Notre-Dame

Doelgroep:
Alle leeftijden
"De gebochelde Quasimodo werd door zijn beschermheer Frollo opgesloten in de hoge toren van de Notre Dame. Als hij op een dag toch de straat opgaat, ontmoet hij het zigeunerdanseresje Esmeralda en de moedige soldaat Phoebus. Hun vriendschap groeit, en hij moet uiteindelijk kiezen tussen Frollo en zijn vrienden. De confrontatie tussen Esmeralda, Phoebus en Frollo zorgt voor een aangrijpend slot."
Titel
De klokkenluider van de Notre-Dame / Disney
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hunchback of Notre Dame
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1996
94 p. : ill.
ISBN
90-209-3026-5

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia