De klokkenluider van de Notre-Dame

Walt Disney (auteur)

De klokkenluider van de Notre-Dame

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
"De gebochelde Quasimodo werd door zijn beschermheer Frollo opgesloten in de hoge toren van de Notre Dame. Als hij op een dag toch de straat opgaat, ontmoet hij het zigeunerdanseresje Esmeralda en de moedige soldaat Phoebus. Hun vriendschap groeit, en hij moet uiteindelijk kiezen tussen Frollo en zijn vrienden. De confrontatie tussen Esmeralda, Phoebus en Frollo zorgt voor een aangrijpend slot."
Titel
De klokkenluider van de Notre-Dame / Disney
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hunchback of Notre Dame
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1996 | Andere uitgaven
94 p. : ill.
ISBN
90-209-3026-5

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Burbank, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney werd vooral bekend door zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van The Disney Brothers Studio, later omgedoopt tot Walt Disney Productions en later naar The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. …Lees verder op Wikipedia