Strip
Nederlands

De klokkenluider van de Notre-Dame

Walt Disney (auteur)

De klokkenluider van de Notre-Dame

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Titel
De klokkenluider van de Notre-Dame
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Geïllustreerde Pers, 1996
48 p. : ill.
ISBN
90-5428-199-5 (paperback) 9789054281993 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Disney-adaptatie van het bekende boek van Victor Hugo met het romantische verhaal over de bultenaar Quasimodo die de klokkenluider is van de Notre Dame, de wrede rechter Frodo die het erg op zigeuners heeft voorzien: de mooie Esmeralda kan met hulp van de goedwillende kapitein Phoebus en Quasimodo maar net aan hem ontsnappen. Het oorspronkelijke boek werd behoorlijk gemanipuleerd om er een gladde film van te maken en dat ging ten koste van het verhaal. Ballonstrip naar de gelijknamige tekenfilm, hoekige tekenstijl, felle, donkere kleuren. De ballonteksten zijn tamelijk klein gedrukt. De film is beter. Vanaf 9 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia