Strip
Nederlands

Dead man's chest

Walt Disney (auteur)

Dead man's chest

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Dead man's chest
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Hoofddorp: Sanoma, 2006
50 p. : ill.
ISBN
90-8574-229-3 (paperback) 9789085742296 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stripverhaal gebaseerd op de film 'Pirates of the Caribbean', een Disney-avonturenfilm met in de hoofdrollen bekende namen, waaronder Johnny Depp (Ed Wood, Sleepy Hollow), Orlando Bloom en Keira Knightley. Piratenkapitein Jack Sparrow achtervolgt zijn aartsvijand kapitein Barbossa die zijn schip The black pearl heeft gestolen en de dochter van de gouverneur heeft ontvoerd. Sparrow en zijn makkers weten echter niet dat Barbossa en zijn bemanning levende doden zijn. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia

Suggesties