Strip
Nederlands

Frozen II

Walt Disney (naar het werk van)
+1
Frozen II
×
Frozen II Frozen II
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Koningin Elsa hoort een vreemde stem die haar roept. Ze moet naar het noorden reizen om de waarheid achter haar magische gave te ontdekken en het koninkrijk Arendelle te redden. Anna en haar vrienden gaan mee. Ballonstrip met tekeningen gebaseerd op de animatiefilm. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Frozen II
Naar het werk van
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Big Balloon Publishers, © 2019
[56] p. : ill.
ISBN
9789047860440 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Koningin Elsa hoort een geheimzinnig gezang dat haar naar het betoverde bos lokt. Samen met haar zus Anna hoorde ze vroeger verhalen en waarschuwingen over de natuurgeesten die in het bos leven. Met hun vrienden Kristoff, Sven en Olaf ontdekken ze het volk van de Northuldra, die in het betoverde bos gevangen zitten en daar vechten met soldaten van Arendelle. Elsa en Anna moeten de geheimen uit hun verleden ontrafelen om het bos en Arendelle te redden van de woeste natuurgeesten, maar waarom zijn die zo boos? En wat betekent het dat Elsa’s magie ook van de natuurgeesten komt? Ondertussen wil Kristoff heel graag Anna ten huwelijk vragen en bedenkt daar allerlei plannen voor, maar heeft Anna wel tijd voor hem? Stripboek met een bewerking van het verhaal van de Disney-animatiefilm ‘Frozen II’ (2019). De herkenbare illustraties vol kleur en detail lijken zo uit de film te komen. We maken kennis met nieuwe karakters en schattige beestjes tijdens dit avontuur. Het verhaal springt soms wel wa…Lees verder

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia