Boek
Nederlands

Jungle boek

Walt Disney (bewerker), Rudyard Kipling (naar het werk van)
Mowgli woont in de jungle. Als Shere Khan de tijger in de jungle verschijnt, willen Mowgli's vrienden Bagheera en Baloe hem naar het mensendorp brengen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Jungle boek
Bewerker
Walt Disney
Naar het werk van
Rudyard Kipling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The jungle book
Parallele titel
Disney jungle boek
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2013
[59] p. : ill.
ISBN
9789044738117 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mowgli het mensenkind wordt in de jungle van India opgevoed door een wolvenroedel. Als Shere Khan de tijger in de jungle verschijnt, willen Mowgli's vrienden Bagheera de panter en Baloe de beer hem naar het mensendorp brengen. Maar daar is Mowgli het niet mee eens, hij wil in de jungle blijven. Het verhaal is te zien op de grote, kleurrijke shots uit de tekenfilm, weergegeven over dubbele pagina's, met de tekstblokken in een rustig deel van de illustratie. Er is gebruikgemaakt van afsnijdingen, inzoomen en perspectivische verkortingen. De tekst geeft in vogelvlucht de verhaallijn van de tekenfilm weer. Er is daarbij nauwelijks gebruikgemaakt van dialogen, waardoor het verhaal niet gaat leven. Voor de fans van de film. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia