Boek
Nederlands

Knorretjes grote film

Walt Disney (auteur), A.A. Milne (naar het werk van)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als Knorretje op een dag is verdwenen, gaan zijn vrienden uit het Honderd Bunderbos naar hem op zoek. Prentenboek met kleurige illustraties uit de tekenfilm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Knorretjes grote film / Disney ; gebaseerd op de Winnie de Poeh verhalen door A.A.Milne
Auteur
Walt Disney
Naar het werk van
A.A. Milne
Taal
Nederlands
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2003
[76] p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Engels
ISBN
90-447-0285-8

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 30 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Knorretje woont met zijn vrienden in het Honderd Bunderbos. Omdat hij zo klein is, wordt hij meestal niet voor vol aangezien. Maar als hij op een dag is verdwenen, gaan zijn vrienden naar hem op zoek. Aan de hand van het plakboek met herinneringen van Knorretje gaan ze hem zoeken en beseffen daarbij dat Knorretje eigenlijk altijd heel dapper en behulpzaam is geweest. Als ze hem eindelijk vinden, noemt Poeh zijn huis uit dankbaarheid het Poeh en Knorretje-hoekje. Het verhaal is bijzonder rommelig en ingewikkeld en in een slechte stijl geschreven. Het is een sfeerloos prentenboek, dat op geen enkele manier te vergelijken is met de originele verhalen van Milne over Winnie de Poeh. Geïllustreerd met gekleurde tekeningen, die steeds over twee pagina's zijn verdeeld, in de bekende Disney tekenfilm-stijl. De vrij uitvoerige tekst is gedrukt in een goed leesbare letter; alleen op plaatsen waar de tekst door een donker stuk van een plaat is gezet, is hij moeilijker leesbaar. Bedoeld als voorle…Lees verder

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia

Suggesties