Monsters en co.

Walt Disney (auteur)

Monsters en co.

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als een kind de gilfabriek van de monsters binnenglipt, schrikken de monsters. Prentenboek met grote schilderingen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Bang zijn, Griezels
Titel
Monsters en co.
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2002 | Andere uitgaves
[60] p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Engels
ISBN
90-243-8244-0

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Monster en Co is een bedrijf dat zich toelegt op het laten schrikken van kinderen. De gillen worden vervolgens verzameld. Op een dag blijft een magische deur echter openstaan en dringt een kind hun territorium binnen. De rollen zijn dan omgedraaid, de monsters schrikken maar merken dat een lach veel beter werkt. Dit boek is verschenen n.a.v. de succesvole film met dezelfde titel. Nadeel van deze kleurrijke uitgave is echter dat de weinig sprankelende en zelfs doffe tekeningen nogal op elkaar lijken (monsters die voortdurend paginagroot over elkaar heen duikelen) en dat de tekst zich nauwelijks richt op de doelgroep, kinderen van 4 (voorlezen) tot 8 jaar (zelf lezen). De woorden zijn vaak veel te moeilijk (ongeraffineerd, simulatie, gilvoorraad, plunjezak), het verhaal nogal fragmentarisch opgebouwd. Kenners van de film zullen zich hier waarschijnlijk niet aan storen. Op de voorkant van deze eenvoudige uitgave wordt het mensenkind gered door het monster Sulli.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 201…Lees verder op Wikipedia