Mulan

Walt Disney (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een jonge Chinese vrouw verkleedt zich als man en neemt dienst in het leger. Zo bindt ze de strijd aan tegen de Hunnen
Titel
Mulan
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Aartselaar: Zuidnederlandse Uitgeverij, 1998 | Andere uitgaves
[76] p. : ill.
ISBN
90-243-7138-4

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het verhaal van de Disney animatiefilm Mulan wordt beknopt weergegeven op compacdisc en in een klein boekje (A5-formaat). Het boekje is geïllustreerd met gekleurde tekeningen uit de Walt Disney tekenfilm en in duidelijke tekst gedrukt. Een leesniveau (AVI) wordt niet aangegeven. De tekst wordt op de cd letterlijk, duidelijk en vrij snel voorgelezen in hoorspelvorm. Meerdere stemmen en geluidseffecten verlevendigen het geheel. Soms worden moeilijke woorden gebruikt die niet worden verklaard. Voor meelezen moet men over een redelijke leesvaardigheid beschikken. Het originele liedje uit de tekenfilm, Te vechten voor een vrouw, staat ook op de cd.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 201…Lees verder op Wikipedia