Boek
Nederlands

Onsterfelijke sprookjes

Walt Disney (auteur), Sabine Van Humbeeck (vertaler), Mirjam Bosman (vertaler)
Bekende verhalen als Sneeuwwitje, Pinokkio, Doornroosje en Bambi worden kort naverteld. Met kleurrijke illustraties uit de gelijknamige Disney-films. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Sneeuwwitje en de zeven dwergen
Pinokkio
Dombo
Bambi
Lady en de vagebond
Doornroosje
101 dalmatiërs
Op zoek naar Nemo
Titel
Onsterfelijke sprookjes
Auteur
Walt Disney
Vertaler
Sabine Van Humbeeck Mirjam Bosman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2016 | Andere uitgaves
[196] p. : ill.
ISBN
9789044745351 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 32 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit 'sprookjes'boek bevat de volgende verhalen: Sneeuwwitje, Pinokkio, Dombo, Bambi, Lady en de Vagebond, Doornroosje, 101 Dalmatiërs en Op zoek naar Nemo. De verhalen zijn verkorte versies van de bekende Disney-films waardoor de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. De verhaallijnen zijn soms wat angstwekkend en niet aangepast aan voorlezen aan jonge kinderen. Terwijl die doelgroep helaas wel vermeld wordt op de achterkant van het boek. Bovendien wordt vaak gebruikgemaakt van vreemde namen en woorden die in het leven van kleuters en jonge kinderen nog geen rol spelen: egoïstisch, kwaad geweten, lentekriebels, deugd. Op elke bladzijde staat een kleurrijke illustratie uit de gelijknamige Disney-film wat de leesbaarheid ten goede komt. Aantrekkelijk omslag. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia

Suggesties