Boek
Nederlands

Pinokkio

Walt Disney (auteur)
+1
Pinokkio
×
Pinokkio Pinokkio
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Nadat een oude timmerman een houten pop heeft gemaakt, komt deze tot leven en wordt zelfs mens. Bewerking van het klassieke verhaal met tekenfilmillustraties in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Pinokkio
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2012 | Andere uitgaves
[60] p. : ill.
ISBN
9789044733860 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het klassieke verhaal over de ondeugende houten pop die tot leven komt en een oppassend jongetje wordt. Een sprookjesachtig verhaal dat in deze veelkleurige en royaal geïllustreerde uitgave sterk is ingekort. Het is een slap aftreksel van het oorspronkelijke werk waaraan elementaire zaken ontbreken. Elke illustratie beslaat twee pagina's met een stuk tekst. Het zijn illustraties uit de gelijknamige Disney-tekenfilm. Soms wel grappig, maar altijd gladjes en weinig toevoegend aan de tekst. Ze zijn veel minder aardig dan de oorspronkelijke illustraties van Chiostro. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia