Boek
Nederlands

Ratatouille : groot verhalenboek

Walt Disney (auteur)
+1
Ratatouille : groot verhalenboek
×
Ratatouille : groot verhalenboek Ratatouille : groot verhalenboek

Ratatouille : groot verhalenboek

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De grote droom van rat Remy is om chef-kok in een restaurant te worden. Maar dat is voor een rat niet zo eenvoudig. Met tekeningen uit de gelijknamige animatiefilm. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Koks, Ratten
Titel
Ratatouille : groot verhalenboek
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2007
[60] p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Engels
ISBN
9789044716887

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Remy de rat wil niet alleen in de vuilnis snuffelen maar zijn geweldig goede neus voor iets anders gebruiken: hij wil chef-kok worden. Hij is in het bezit van een kookboek van de aan een gebroken hart overleden beroemde kok Gusteau die hem vanuit zijn foto’s toespreekt en hem stimuleert de wereld in te gaan om zijn geluk te vinden. Remy belandt op wonderbaarlijke wijze in het restaurant van Gusteau in Parijs. Daar krijgt hij grote invloed op het succes van het restaurant doordat hij verborgen onder de muts en in de mouwen van het koksmaatje Linguini meewerkt aan het tot stand komen van de gerechten. Dit prentenboek in A4-formaat is de weerslag van de Disney-Pixar animatiefilm 'Ratatouillie*. Prominent op de harde kaft prijkt met stralende ogen en roze oren Remy, die zo uit de film gestapt lijkt. Maar de levendige, kleurrijke Disneywereld die in films kinderen gemakkelijk kan overtuigen, is in boekvorm toch minder toegankelijk. De grote snelheid waarmee de figuren worden geïntroduceerd…Lees verder

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia