Strip
Nederlands

Salazar's revenge

Walt Disney (auteur)
+1
Salazar's revenge
×
Salazar's revenge Salazar's revenge

Salazar's revenge

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als de meedogenloze kapitein Salazar en zijn bemanning van spookzeelui aan boord van de vervloekte Silent Mary ontsnappen aan de Duivelsdriehoek, weet kapitein Jack Sparrow dat de dood hem op de hielen zit. Alleen de legendarische Drietand van Poseidon kan hem nog helpen in leven te blijven. Maar om die te vinden heeft Jack de hulp nodig van Henry Turner, de zoon van zijn oude maat Will Turner, en
Titel
Salazar's revenge
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Breda: Dark Dragon Books, © 2017
50 p., [6] p. : ill.
Aantekening
Bevat dossier
ISBN
9789460786822 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als spin-off van de Disneyfilm 'Pirates of the Caribbean' verschijnen er verschillende stripreeksen. Dit is het vierde deel van 'het verhaal van de film als strip', volgens een scenario door Alessandro Ferrari en tekeningen door Giovanni Rigano. Piratenkapitein Jack Sparrow wordt op de hielen gezeten door de spookkapitein Salazar op zijn zoektocht naar de legendarische Drietand van Poseidon. Ook de jonge Henry Turner en astronome Carina Smyth proberen die te vinden, trotseren daarbij verschillende gevaren en anderen met interesse in één van de personen, of in de schat. Ieder hoopt zijn eigen doel met die drietand te bereiken, doelen die pas met enkele verrassende ontknopingen duidelijk worden. De volle, karikaturaal humoristische tekeningen bieden veel kijkplezier, compensatie voor het wat ingewikkelde verhaal waarin wel heel veel gebeurt. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia

Suggesties