Boek
Nederlands

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Walt Disney (auteur)

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Doelgroep:
Alle leeftijden
Ballonstrip naar de tekenfilm in 1937
Titel
Sneeuwwitje en de zeven dwergen
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 1996 | Andere uitgaves
[61] p. : ill.
ISBN
90-243-6068-4

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Opgepoetste' versie van het aloude filmverhaal van Walt Disney's versie van het sprookje rond Sneeuwwitje. Als film werd het voor het eerst vertoond, als avondvullende tekenfilm, in 1937. Nu, zo rond de feestdagen 2001, is de vernieuwde versie uitgebracht op DVD en op video-cassette. Reden om, met nieuwe voorplaat, het stripverhaal rond dit meisje met het 'haar, zwart als ebbenhout', als bijproduct op de markt te brengen. Het verhaal, hoe kitscherig ook, kan bijna niemand onberoerd laten. Bloedstollend, hartverwarmend en met een goede afloop.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia