Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Walt Disney (auteur)

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ballonstrip naar de tekenfilm in 1937
Titel
Sneeuwwitje en de zeven dwergen
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Hoofddorp: Sanoma, 2009 | Andere uitgaves
46 p. : ill.
ISBN
9789054281221 (paperback)
EAN
8710841351712 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Opgepoetste' versie van het aloude filmverhaal van Walt Disney's versie van het sprookje rond Sneeuwwitje. Als film werd het voor het eerst vertoond, als avondvullende tekenfilm, in 1937. Nu, zo rond de feestdagen 2001, is de vernieuwde versie uitgebracht op DVD en op video-cassette. Reden om, met nieuwe voorplaat, het stripverhaal rond dit meisje met het 'haar, zwart als ebbenhout', als bijproduct op de markt te brengen. Het verhaal, hoe kitscherig ook, kan bijna niemand onberoerd laten. Bloedstollend, hartverwarmend en met een goede afloop.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Burbank, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 2017 ee…Lees verder op Wikipedia