Tarzan

Walt Disney (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Tarzan, een weesjongen, groeit op tussen de apen tot er op een dag mensen in het oerwoud verschijnen. Ballonstrip met tekenfilmillustraties en een puzzlebijlage. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Tarzan
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Hoofddorp: VNU Tijdschriften, 1999 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
Aantekening
Het complete stripverhaal en 44 puzzelpagina's
ISBN
9789054286417 (paperback) 90-5428-641-5 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Disney's verfilming van het klassieke verhaal van Edgar Rice Burroughs heeft traditiegetrouw weer vele bijproducten, waaronder dit stripalbum. Deze Tarzan heeft moeite te kiezen tussen de jungle en de beschaafde wereld, het gevoel 'nergens bij te horen' neemt in de Disney-versie een belangrijke plaats in. Omdat het niet een uitgesproken 'mooie jongen' is, ontroert deze Tarzan en komt daarom des te geloofwaardiger over. De puzzels achterin zijn pas leuk vanaf de leeftijd van een jaar of tien, maar er zijn wel veel platen die door de kleintjes ingekleurd kunnen worden.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 201…Lees verder op Wikipedia