Strip
Nederlands

Walt Disney's Alice in Wonderland

Walt Disney (auteur), Lewis Carroll (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Walt Disney's Alice in Wonderland
Auteur
Walt Disney
Naar het werk van
Lewis Carroll
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Parallelle titel
Alice in Wonderland
Uitgever
Amsterdam: De Geïllustreerde Pers, 1996 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
Aantekening
Bevat: Alice in Wonderland ; Alice in Wonderland en het onjaardagsfeest ; De gekke hoedenmaker
ISBN
90-5428-107-3

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stripbundel met het verhaal "Alice in wonderland", gevolgd door "Het onjaardagsfeest" waarna nog enkele korte verhaaltjes waarin raadsels moeten worden opgelost, een tekening verder ingekleurd en lijntjes langs cijfers moeten worden getrokken om een tekening te laten ontstaan. Van het oorspronkelijke verhaal van Lewis Carrol is weinig heel gelaten: scènes werden verplaatst, onderdelen zijn weggelaten of veranderd. Wie de oorspronkelijke tekeningen van John Tenniel voor ogen heeft, herkent helemaal niets: de magie is weg en dat geldt ook voor de verhaallijn. Ballonstrip.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia

Suggesties