Boek
Nederlands

Kriepie en de matrollen

Walter Baele (auteur), Claudia Verhelst (illustrator)
+1
Kriepie en de matrollen
×
Kriepie en de matrollen Kriepie en de matrollen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Het sprookjesbos wordt aangevallen door matrollen. De bewoners bedenken een slim plan, maar ze vergeten de oude matrol... AVI-E6. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Heksen
Leesniveau
AVI 5, AVI E6
Titel
Kriepie en de matrollen
Auteur
Walter Baele
Illustrator
Claudia Verhelst
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2007 | Andere uitgaven
95 p. : ill.
ISBN
9789059323667

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het sprookjesbos wordt aangevallen door matrollen. Zij willen hun oude leventje van wonen aan zee en strand weer terug hebben en daarom de dijk door middel van houtrupsen kapot maken. De bewoners van het bos bedenken een slim plan, maar als hun plan niet helemaal lukt en ze achter de reden komen waarom de matrollen de dijk willen slopen, kunnen de bewoners van het bos wel een beetje begrip voor ze opbrengen en bedenken ze een nieuw plan, waar beide partijen heel tevreden over zijn. Tweede onafhankelijk te lezen deel uit de Kriepie-serie*. Fantasierijk en humorvol verhaal (AVI-E6) met een boodschap: begrip voor anderen; verder kijken dan alleen wat je ziet of hoort. Vlot geschreven, in vrij kleine letter. Kleurrijke, gedetailleerde en humoristische illustraties, verschillend van grootte. Achterin een korte biografie van auteur en illustratrice (niet voor kinderen geschreven). Vrolijk boek om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar en om zelf te lezen vanaf ca. 9 jaar (op het boek staat vanaf 5 …Lees verder

Kriepie en de matrollen

In dit tweede Kriepie-verhaal krijgen het heksengezin en het hele dorp te lijden onder een aanval van de matrollen. Deze kleine mannetjes wonen aan zee, houden van elfen pesten en van kietelkwallen en zijn behoorlijk driftig. Ze ontvoeren Tika en brengen haar naar hun schuilplaats, een reuzepaddestoel, die door een gigantische krab wordt bewaakt. Kobe slaagt erin haar te bevrijden en ze bereiden de bewoners van het sprookjesbos voor op het vreselijke plan van de matrollen die voor een dijkbreuk willen zorgen. Het verhaal zit boordevol fantasierijke elementen doorspekt met humor, maar is voor beginnende lezertjes toch wel iets te gedetailleerd en te weinig gestructureerd. De hoofdstukken zijn lang, de verhaallijn is verwarrend. Het boek heeft als thema respect en begrip opbrengen voor elkaar en is een pleidooi voor verdraagzaamheid.

Over Walter Baele

Walter Baele (Waregem, 16 mei 1964) is een Vlaamse cabaretier, acteur en eindredacteur, vooral bekend door het creëren en spelen van typetjes.

Biografie

Baele werd geboren te Waregem als zoon van twee leerkrachten en bracht zijn jeugd vanaf zijn twaalfde door in Zulte. Tijdens zijn jeugdjaren was hij met enkele vrienden actief in de WAC (Waregemse Atletiek Club). Hij behaalde destijds opmerkelijke resultaten op de 400 en 800 meter. In 1984 begon hij te werken als onderwijzer in Overijse.

In 1992 won Baele het Humorologiefestival en zette hij zijn eerste stappen in de mediawereld. Hij werkte mee aan verschillende televisieprogramma's, waaronder PVBA, Het Liegebeest en De Droomfabriek. Nadien ging hij zich specialiseren in het ontwikkelen van verschillende typetjes. Zo vertolkte hij van 1994 tot 1997 het populaire terugkerende personage "Marcel De Neudt" in De familie Backeljau. Rond diezelfde t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties