in New Orleans tijdens de jaren dertig sluit beroepsgokker Speed leningen af zodat straatvechter Chaney deel kan nemen aan een aantal gevechten. Speed vergokt echter al het geld dat Chaney wint.
Titel
Hard times / directed by Walter Hill ; written by Walter Hill [e.a.]
Regisseur
Walter Hill
Acteur
Charles Bronson 1921-2003 James Coburn Jill Ireland Strother Martin
Componist
Barry De Vorzon
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1975
Speelduur
90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609635515

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regiedebuut van Walter Hill (Bullet to the head; Broken trail) met in de hoofdrol Charles Bronson, die toen al beroemd was. In Orleans tijdens de crisisjaren, neemt zwerver Chaney om geld te verdienen deel aan illegale bokswedstrijden. Beroepsgokker Speed (James Coburn) merkt hem op en contracteert hem voor een aantal gevechten, maar zodra hij merkt dat Chaney ermee wil stoppen, probeert hij hem tot de strijd dwingen.

Over Walter Hill

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Harald Bischoff

Walter Wesley Hill (Long Beach (Californië), 10 januari 1942) is een Amerikaanse filmregisseur. Hill werd bekend door zijn actiefilms die vrijwel allemaal geworteld zijn in het genre van de western. Zijn grootste filmhit was '48 Hrs.' uit 1982.

Jeugd

Hill werd geboren in Long Beach in het zuiden van Californië. In dit deel van de VS bracht hij zijn jeugd door. Als gevolg van zijn astma moest hij nogal wat schooljaren verzuimen. Hij groeide over zijn kwaal heen en hij ging uiteindelijk geschiedenis studeren in Michigan. Al snel stapte Hill over naar de film. Hij nam deel aan een lesprogramma van de Directors Guild of America in 1968 en liep stage als assistent-regisseur bij het maken van de film The Thomas Crown Affair. Vervolgens werkte hij als assistent regisseur bij films als Bullit en Take the Money and Run. Hill begon nu ook scenario's te schrijven. Zijn scripts werden echter niet verfilmd. Alleen het script…Lees verder op Wikipedia