Een kantoorbediende brengt een lang weekeinde door bij zijn ouders in een Vlaams provinciestadje en beleeft er - vooral in zijn verbeelding - de wildste avonturen.
Onderwerp
Vlaanderen ; 1960-
Titel
Lang weekend
Auteur
Walter Van den Broeck 1941-
Nawoord
Herman Brusselmans
Verteller
Walter De Meyere  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
10:49
Oorspr. uitgever
Polis
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het verhaal schetst met milde satire het culturele en sociale landschap van de Kempen anno 1968. Na de 'Troonopvolger', uitgegeven in eigen beheer, was dit het officiële debuut van de Vlaamse schrijver Walter van den Broeck (1941), die zelf in zijn romans als personage verschijnt om het perspectief van de alwetende verteller te doorbreken. In 1982 kreeg hij de Henriëtte Roland Holst Prijs voor de roman 'Brief aan Boudewijn'. Het saaie leven van kantoorbediende Hector de Waegenmaeckere komt tijdens zijn drie vakantiedagen volledig op de kop te staan. Hij ontmoet 'echte cultuurmensen', zoals een landschapsschilder van de Nieuwe Figuratie, een Vietnam-zanger en een experimentele dichter. Hij vrijt met de vrouw van een volksvertegenwoordiger, raakt betrokken bij een betoging van fabrieksarbeiders, bezoekt de 'Culturele Manifestatie der Katholieke Vrouwen' en zorgt voor een valse bommelding. En alles wat Hector zichzelf of anderen toewenst wordt prompt werkelijkheid. Ondanks zijn lichte ge…Lees verder

Over Walter Van den Broeck

Walter Stefaan Karel van den Broeck (Olen, 28 maart 1941) is een Vlaams roman- en toneelschrijver.

Biografie

Walter van den Broeck werd geboren op 28 maart 1941 als zoon van een Duitse moeder en een vader met een Vlaamse en Mexicaans-Filipijnse achtergrond. Hij groeide op in de cité naast de koperfabriek in Olen, waar zijn vader werkte. Walter begon zijn loopbaan als leraar Nederlands en geschiedenis in het Vlaamse Rijksonderwijs. In 1974 nam hij ontslag en werd hoofdredacteur van het gratis weekblad Turnhout Express. Hij richtte samen met Frans Depeuter en Robin Hannelore in 1965 het tijdschrift Heibel op, dat kritisch, humoristisch en polemisch gevestigde literaire waarden op de korrel nam.

In 1965 trouwt hij met Eliane de Winter, met wie hij in 1966 twee kinderen kreeg: Stefan (de latere schrijver) in januari en Karl (de latere journalist) in december.

Na een aantal autobiografisch geti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties