Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ontferm u : een verhaal

Wannes Cappelle (auteur)
+1
Ontferm u : een verhaal
×
Ontferm u : een verhaal Ontferm u : een verhaal

Ontferm u : een verhaal

Wannes Cappelle (auteur)
Genre:
Een verzekeringsagent, die grootvader is van een gehandicapte jongen, komt in gewetensnood.
Onderwerp
Zorg
Titel
Ontferm u : een verhaal
Auteur
Wannes Cappelle
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
93 p.
ISBN
9789401429719 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pierre is verzekeringsagent. Een goede klant die net een meisje aangereden heeft, terwijl hij met drank op achter het stuur zat, belt hem om advies. Hij zegt hem te doen alsof zijn vrouw reed, om de aansprakelijkheid zoveel mogelijk te ontlopen. Dat deze beslissing gevolgen zal hebben voor zijn privéleven, had hij niet voorzien. Pierre heeft namelijk een gehandicapte kleinzoon. Deze is, net als het aangereden meisje dat verlamd is geraakt, afhankelijk van zorg en zit in een rolstoel. In deze korte roman leven we mee met de complexe realiteit van zorgproblematiek in een steeds harder wordende maatschappij. Alleen wie kwetsbaarheid toestaat, kan werkelijk zorg verlenen. Wannes Cappelle schreef dit verhaal naar aanleiding van de Maand van de Spiritualiteit (oktober 2015) in België. Hij schreef diverse theaterstukken en werkt mee aan een Vlaamse televisieserie. Maatschappelijk relevant over het taboe op kwetsbaarheid. Kleine druk.

Over Wannes Cappelle

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Wannes Cappelle (Wevelgem, 9 augustus 1979) is een Vlaams zanger, muzikant en acteur. Hij is het brein – de frontman, de zanger, de songwriter – achter de band Het Zesde Metaal.

Cappelle studeerde eerst Godsdienstwetenschappen in Leuven om vervolgens de Kleinkunstopleiding aan het Herman Teirlinck Instituut (Studio Herman Teirlinck) te volgen.

Met Het Zesde Metaal brengt hij eigenwijze West-Vlaamse nummers en won hij in 2005 de prijs Jong Muziekwerk bij Theater Aan Zee. Van 2009 tot 2012 was Cappelle ook buiten zijn eigen band muzikaal actief bij de Nederlandse band Roosbeef, waar hij de gitaar, piano en backing vocals verzorgde. In 2011 bracht hij met Roosbeef het album Omdat ik dat wil uit, in februari 2012 volgde Ploegsteert, het tweede album van Het Zesde Metaal. Opvolger Nie voe kinders verscheen in november 2014.

Daarnaast werkt Cappelle vooral in het theater. Hij schreef en speelde samen met Wouter Deprez en Frans Grapperhau…Lees verder op Wikipedia