Boek
Nederlands

De legende van Sleepy Hollow en andere verhalen

De legende van Sleepy Hollow en andere verhalen

Genre:
Negentiende-eeuwse griezelverhalen waarin het bovennatuurlijke een grote rol speelt.
Titel
De legende van Sleepy Hollow en andere verhalen
Auteur
Washington Irving
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Reader's Digest, 2001
359 p. : ill.
ISBN
90-6407-600-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'De Legende van Sleepy Hollow' is door de recente verfilming door Tim Burton met Johnny Depp één van de populairste spookverhalen van Washington Irving, maar in deze bundel bewijst hij dat zijn klassieke, woordrijke spookverhalen steeds op hetzelfde stramien gebouwd zijn: sfeer, een Dickensiaanse stijl en een groot geloof en inlevingsvermogen in het bovennatuurlijke. 'Rip van Winkle', 'Het stormschip' en 'Het spookhuis' zijn voorbeelden van zorgvuldig opgebouwde spookverhalen die ondanks hun 'schrikwekkende' thema toch iets gezelligs hebben. De advocaat Irving Washington (1783-1859) was de eerste Amerikaanse schrijver die van zijn pen leefde. In zijn tijd stond hij bekend als een groot denker die zich ook voor het lot van de indianen inzette. Deze verhalenbundel heeft door zijn opmerkelijke sfeerschepping en rijk stilistisch vermogen de tand des tijds doorstaan en kan liefhebbers van verhalen met een bovennatuurlijke inslag bekoren. Met kleine zwartwitillustraties van Arthur Rackham. …Lees verder

Over Washington Irving

Washington Irving (New York, 3 april 1783 – Tarrytown, 28 november 1859) was een Amerikaans auteur, het bekendst van zijn korte verhalen The Legend of Sleepy Hollow en Rip van Winkle.

Levensloop

Zijn vader William Irving was afkomstig van de Orkney-eilanden en zijn moeder Sarah Sanders was afkomstig uit Nederland.

Irvings bekendste korte verhalen, The Legend of Sleepy Hollow en Rip van Winkle, zijn beide opgenomen in het boek The Sketch Book of Geoffrey Crayon. Irving schreef en sprak vloeiend Spaans en schreef biografieën over de Spaanse geschiedenis zoals die over Christoffel Columbus, de Moren en Granada. Verder sprak hij vloeiend Duits en Nederlands.

Vanaf 1830 verkende Irving het Westen van Amerika en schreef daar verhalen over, keerde daarna weer terug naar zijn geboortestreek om verhalen te schrijven, en werd daarna Amerikaans ambassadeur in Spanje van 1842 tot 1846. Na zij…Lees verder op Wikipedia

Suggesties