Cd

Elektra, 1996
1 cd
0075596190923
76 - Country & Western (NBLC) P4 - Populaire muziek Engels (Vlaams muziekschema)

Over Ween

Ween is een Amerikaanse alternatieve-rockgroep. De band werd in 1984 opgericht door Mickey Melchiondo en Aaron Freeman, die sindsdien gebruikmaakten van hun artiestennamen Dean Ween en Gene Ween, in New Hope, Pennsylvania.

De band

Beginjaren

De band begon in 1984, toen beide bandleden 14 waren. Thuis maakten zij opnamen, waarbij ze beïnvloed werden door artiesten als Syd Barrett, The Beatles, Queen, Prince en underground punkbands. De band bracht, onder eigen beheer, zes muziekcassettes uit: Mrs. Slack, The Crucial Squeegie Lip, Axis: Bold As Boognish, Erica Peterson's Flaming Crib Death, The Live Brain Wedgie/WAD en Prime 5.

Vanaf 1989

In 1989 tekende Ween een contract met Twin/Tone Records en daar brachten ze in 1990 het album GodWeenSatan: The Oneness en in 1991 het album The Pod uit. Deze …Lees verder op Wikipedia