Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Brandmerk

Wendy Stroobant (auteur)
+1
Brandmerk
×
Brandmerk Brandmerk
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Lena logeert in het dorpje Ravensdal, waar iedereen een wraakzuchtige Keltische god aanbidt. Om te voorkomen dat zij het volgende slachtoffer wordt, moet Lena proberen een einde te maken aan een cyclus van angstaanjagende moordspelletjes. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Wraak
Titel
Brandmerk
Auteur
Wendy Stroobant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
333 p.
ISBN
9789044829723 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lena logeert bij haar tante in het dorp Ravensdal. Daar zijn haar ouders opgegroeid, en Lena hoopt meer te weten te komen over haar gestorven moeder. Ravensdal is in de greep van hun Keltische voorvaderen en het behouden van de stam en zijn tradities. Het wordt snel duidelijk wie bij de stam hoort en wie de outcasts zijn. Wie niet zwijgt over de rituelen van het dorp, wordt opgesloten in een psychiatrische inrichting. Lena’s nicht Sam is duidelijk een outcast en is ooit opgenomen geweest. Lena moet niks van haar en haar rare buurjongen Billy weten en trekt liever op met de populaire Tess en Roel. Totdat ze leert wat er met Halloween gebeurt: in een bosspel brandmerken de jongeren een slachtoffer voor hun god. Lena’s moeder werd vermoord bij het spel, en Lena wordt nu als slachtoffer bestempeld. De taal is soms te vluchtig, maar de plot is erg overtuigend en je wordt meegesleept in de intriges en wraakacties. Nieuw beklemmend verhaal van de bekende Vlaamse YA-auteur. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Wendy Stroobant

Wendy Stroobant (Brussel, 26 april 1961) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

Als kind was Stroobant meer te vinden voor dappere helden dan voor sprookjes. Geschiedenis is een van haar favoriete vakken. Niet de jaartallen en belangrijke gebeurtenissen spreken haar aan, maar wel de kleine geschiedenis van de mensen. Die interesse komt terug in haar historische jeugdromans. Behalve auteur, is Stroobant leerkracht op een lagere school.

Werk

Stroobant schrijft historische verhalen voor jongeren vanaf een jaar of 12. Ze debuteerde in 2006 met Orfeo, over een Italiaanse castraatzanger uit de 18de eeuw. Haar verhalen spelen zich onder meer af ten tijde van de Franse Revolutie (Het beest), aan het hof van Lodewijk XIV (Prins van de hel) of in de 17de-eeuwse Zuidelijke Nederlanden (Duivelsstijd).

Ze plaatst telkens bijzondere mensen tegen de achtergron…Lees verder op Wikipedia