Boek
Nederlands

Dood zijn, hoe lang duurt dat ? : vragen van en voor kinderen over de dood

Werner Storms (auteur)
+1
Dood zijn, hoe lang duurt dat ? : vragen van en voor kinderen over de dood
×
Dood zijn, hoe lang duurt dat ? : vragen van en voor kinderen over de dood Dood zijn, hoe lang duurt dat ? : vragen van en voor kinderen over de dood

Dood zijn, hoe lang duurt dat ? : vragen van en voor kinderen over de dood

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Antwoorden op vragen over allerlei zaken die met de dood te maken hebben. Met kleurenfoto's en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dood
Titel
Dood zijn, hoe lang duurt dat ? : vragen van en voor kinderen over de dood
Auteur
Werner Storms
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Mozaïek, 2004 | Andere uitgaves
43 p. : ill.
ISBN
90-5954-019-0
Plaatsingssuggestie
418.7 (SISO) Dood (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Waarom moeten mensen doodgaan? Wat is een goede dood? Als je het heel, heel hard probeert, kun je dan iemand weer levend maken? Is het niet veel te koud om in de winter op het kerkhof te liggen? Waarom huilde niet iedereen toen de juf vertelde dat Stijn gestorven was? Sommigen in de klas deden zo raar... Deze en tal van andere vragen die kinderen zich stellen over doodgaan, worden beantwoord in Dood zijn, hoe lang duurt dat? Werner Storms heeft de antwoorden neergeschreven op een degelijke, gevoelige en genuanceerde manier.
Dood is geen gemakkelijk onderwerp, maar duidelijke, openhartige informatie kan kinderen helpen om meer greep te krijgen op het fenomeen of helpen bij de verwerking van het verlies van een geliefd persoon. Het boek behandelt het verlies van ouders, zussen en broers, vriendjes, grootouders en huisdieren. Ook het verwerkingsproces, begrafenisrituelen, angsten en zelfdoding komen aan bod. Naast het antwoord op de vragen van kinderen, wordt extra informatie …Lees verder
Een boek over de dood: omgaan met jezelf en anderen na het overlijden van een eigen ouder, ander familielid of een klasgenoot of een huisdier. Informatie ook hoe er zoal gedacht wordt over wat doodgaan betekent: al dan niet voortleven en misschien reïncarneren. Redelijk veel aandacht voor het normale van gevoelens na een overlijden. Met een verwijzend hoofdstuk over professionele hulp bij verwerkingsproblemen en een overzicht van boeken die de kinderen zelf zouden kunnen lezen. Het geheel is geïllustreerd met foto's en tekeningen in kleur. Hoewel gemaakt met medewerking van vele kinderen is de stijl ietwat 'grote mensen tegen kinderen' taal. Dat ook (jongere) kinderen nadenken over zelfdoding - en niet alleen na het overlijden van een dierbare - komt ten onrechte niet duidelijk naar voren. Al met al een behoorlijk compleet boek over een onderwerp dat op deze wijze ook voor kinderen meer toegankelijk wordt gemaakt. Met register. Vanaf ca. 10 jaar.