Boek
Nederlands

Genootschap van de bron

Wes Craven (auteur)

Genootschap van de bron

Genre:
Een echtpaar, beiden wetenschappers, dat zich 35 jaar geleden heeft laten klonen, wordt geconfronteerd met de dramatische gevolgen daarvan.
Titel
Genootschap van de bron
Auteur
Wes Craven
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Fountain society
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 1999
341 p.
ISBN
90-274-6816-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 76-jarige geleerde Peter Jance krijgt vlak voor de voltooiing van zijn superwapen een fatale ziekte. Gelukkig heeft hij vroeger ooit aan een medisch experiment meegedaan waarbij cellen van hem gekloond zijn. Een jongere versie van hem, die nu in Zwitserland woont, wordt gekidnapt en Jance's brein wordt in diens lichaam getransplanteerd, opdat hij dat superwapen af kan maken. De vriendin van de Zwitser gaat naar haar geliefde op zoek, komt daarbij door allerlei omstandigheden op een eilandje en gaat wat wandelen op het strand waar net, of toeval, de vernieuwde Jance aan het joggen is. Zij herkent hem natuurlijk, maar hij haar ook! Want wat blijkt: ook zij is een kloon, en wel van zijn vrouw die óók aan dat medisch experiment had meegedaan! Ze sluiten elkaar in de armen en worden daarna achtervolgd door allerlei geheime diensten, maar tegelijk geholpen door een stewardess die alle luchtvaartregels aan haar laars lapt omdat ze het Zwitserse meisje zo aardig vindt, enz. Alles komt ten …Lees verder

Over Wes Craven

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Bob Bekian from Thousand Oaks Ca., USA

Wesley Earl (Wes) Craven (Cleveland (Ohio), 2 augustus 1939 – Los Angeles, 30 augustus 2015) was een Amerikaans filmregisseur gespecialiseerd in het maken van horrorfilms.

Levensloop

Craven begon zijn carrière met twee zeer gewelddadige en onafhankelijk geproduceerde horrorfilms: Last House on the Left (1972) en The Hills Have Eyes (1977). Beide waren echter goedkoop geproduceerde films die alleen bij een select publiek van horrorfanaten in de smaak vielen. A Nightmare on Elm Street uit 1984 betekende Cravens grote doorbraak in Hollywood. Deze film kreeg talloze, door Craven geproduceerde, vervolgen en groeide uit tot de succesvolste horrorfilmreeks aller tijden. In 1996 wist Craven echter zijn eigen record te verbreken met de komische horrorfilm Scream. Deze film kreeg driemaal een vervolg en stootte A Nightmare on Elm Street van de eerste plaats als succesvolste filmreeks ooit.

In 199…Lees verder op Wikipedia