Vioollerares Roberta Guaspari zet alles op alles om haar muziekprogramma op een basisschool in East Harlem te kunnen voortzetten.
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
Music of the heart
Regisseur
Wes Craven
Scenarist
Pamela Gray
Acteur
Meryl Streep Aidan Quinn Gloria Estefan 1957- Angela Bassett
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2000
1 dvd-video
Speelduur
ca. 125 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045200626

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaans romantisch melodrama van regisseur Wes Craven, bekend van horrorfilms zoals Scream en A nightmare on Elmstreet. In de hoofdrollen spelen Meryl Streep, Aidan Quinn, Gloria Estefan en Angela Bassett. De film is gebaseerd op de documentaire Small wonders van Allan Miller en op het levensverhaal van Roberta Guaspari. Als Roberta door haar man verlaten wordt, solliciteert ze als vioollerares op een basisschool in East Harlem, New York. Met veel doorzettingsvermogen weet ze de kansarme kinderen viool te leren spelen en hen door optredens een gevoel van eigenwaarde en discipline bij te brengen. Als na tien jaar de school de lessen wil stoppen, vecht ze voor haar klas. Streep ontving een Oscarnominatie voor haar rol. Jan Pieter Ekker (Volkskrant 31-5-2000) noemt de film 'sentimenteel tot op het bot.' Jann Ruyters (Trouw 31-5-2000) schrijft: '(...) aangenaam voorspelbaar en best sentimenteel. (...) Streep houdt je aandacht vast en haar steeds weer vochtige ooghoeken zorgen voor een…Lees verder

Over Wes Craven

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Bob Bekian from Thousand Oaks Ca., USA

Wesley Earl (Wes) Craven (Cleveland (Ohio), 2 augustus 1939 – Los Angeles, 30 augustus 2015) was een Amerikaans filmregisseur gespecialiseerd in het maken van horrorfilms.

Levensloop

Craven begon zijn carrière met twee zeer gewelddadige en onafhankelijk geproduceerde horrorfilms: Last House on the Left (1972) en The Hills Have Eyes (1977). Beide waren echter goedkoop geproduceerde films die alleen bij een select publiek van horrorfanaten in de smaak vielen. A Nightmare on Elm Street uit 1984 betekende Cravens grote doorbraak in Hollywood. Deze film kreeg talloze, door Craven geproduceerde, vervolgen en groeide uit tot de succesvolste horrorfilmreeks aller tijden. In 1996 wist Craven echter zijn eigen record te verbreken met de komische horrorfilm Scream. Deze film kreeg driemaal een vervolg en stootte A Nightmare on Elm Street van de eerste plaats als succesvolste filmreeks ooit.

In 199…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek