Twee jaar na de bloederige moorden in Woodsboro valt de stad weer ten prooi aan een moordenaar
Titel
Scream 2
Regisseur
Wes Craven
Acteur
David Arquette Neve Campbell Courteney Cox
Componist
Marco Beltrami
Taal
Engels
Uitgever
E1 Entertainment, 2010
1 blu-ray
Oorspr. opname
1997
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045220860

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Horrorfilm/thriller uit 1997 van Wes Craven. Twee jaar na de bloederige moorden in Woodsboro valt de stad weer ten prooi aan een moordenaar. Patricia Smagge (Movie2movie,i) geeft 3 (van 5) sterren: 'Scream 2' is minder verrassend dan zijn voorganger en heeft een ongeloofwaardig einde. Maar de film is zeker niet zo slecht als de meeste sequels. Dat heeft vooral te maken met het heerlijke script vol zelfspot en verwijzingen naar andere (horror-)films. (...) 'Scream 2' is gelukkig geen flauwe komedie, maar een horrorfilm vol schrikmomenten. Het is prettig de bekende gezichten uit het eerste deel terug te zien, want zij zijn toch degenen die je als kijker houvast geven. 'Scream 2' doet nauwelijks onder voor 'Scream'. Wie eerst de tweede film ziet en dan pas het origineel, zal deze misschien zelfs beter vinden. Neem 'Scream 2' als horrorfilm niet al te serieus, en je zult een zeer vermakelijk avondje griezelen beleven! Geen extra's.

Over Wes Craven

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Bob Bekian from Thousand Oaks Ca., USA

Wesley Earl (Wes) Craven (Cleveland (Ohio), 2 augustus 1939 – Los Angeles, 30 augustus 2015) was een Amerikaans filmregisseur gespecialiseerd in het maken van horrorfilms.

Levensloop

Craven begon zijn carrière met twee zeer gewelddadige en onafhankelijk geproduceerde horrorfilms: Last House on the Left (1972) en The Hills Have Eyes (1977). Beide waren echter goedkoop geproduceerde films die alleen bij een select publiek van horrorfanaten in de smaak vielen. A Nightmare on Elm Street uit 1984 betekende Cravens grote doorbraak in Hollywood. Deze film kreeg talloze, door Craven geproduceerde, vervolgen en groeide uit tot de succesvolste horrorfilmreeks aller tijden. In 1996 wist Craven echter zijn eigen record te verbreken met de komische horrorfilm Scream. Deze film kreeg driemaal een vervolg en stootte A Nightmare on Elm Street van de eerste plaats als succesvolste filmreeks ooit.

In 199…Lees verder op Wikipedia