Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Cirkel van het kwaad

Wilbur Smith (auteur), Jasper Mutsaers (vertaler)
Als zijn vrouw door leden van een Somalische clan in Zuid-Engeland is vermoord, trekt Hector Cross naar een Golfstaatje om wraak te nemen.
Titel
Cirkel van het kwaad
Auteur
Wilbur Smith
Vertaler
Jasper Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Vicious circle
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2015 | Andere uitgaves
377 p.
ISBN
9789401604291 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hector Cross heeft het mooi voor elkaar: hij is getrouwd met de bloedmooie en steenrijke Hazel, die hem aanbidt en zijn eerste kind draagt, en ook zakelijk gaat het hem voor de wind.
Zoveel geluk kan echter niet blijven duren. Wanneer het koppel in een hinderlaag terechtkomt en Hazel daarbij het leven laat, komt er een einde aan het mierzoete sprookje. Hector is geen man die bij de pakken blijft neerzitten en samen met een handjevol al even gevaarlijke vrienden zint hij op wraak.
Zoals bijna alle boeken van bestsellerauteur Wilbur Smith leidt de zoektocht van Hector naar het duistere Afrika. Helaas haalt Cirkel van het kwaad lang niet het niveau van Smiths vroegere werk. De dialogen zijn vaak ondraaglijk slecht en bespottelijk, met als dieptepunt de seksscène van Hector en een nieuwe vlam.
Er rammelt ook van alles aan de plot. Er zijn te veel doodlopende wegen, te weinig plotwendingen en ook de geloofwaardigheid van het verhaal krijgt regelmatig een deuk. Wat moet de l…Lees verder
Hector Cross lijkt een gelukkig man: uit liefde getrouwd met een schatrijke vrouw en een baby op komst. Maar dan sterft zijn vrouw na een aanslag in Engeland na eerst een dochter te hebben gebaard. Cross beseft dat zijn vijanden van een Somalische clan achter de aanslag zitten, mensen voor wie eerwraak deel van hun religie is. Hij dacht ze uitgeroeid te hebben (zie: ‘Op volle zee’*), maar een ervan blijkt nu een charismatisch prediker in Mekka te zijn. Cross koopt een vestingachtig appartement in een Golfstaatje en verzamelt oude kameraden van zijn beveiligingsbedrijf. Dan gaat hij zich voorbereiden op de wraak op zijn vijanden, een tocht die hem via Mekka naar Afrika leidt. Zelfstandig te lezen vervolg op de eerste Hector Cross roman. Voor een met kennis van zaken verteld en spannend verhaal zit de lezer bij deze schrijver wel goed. Toch bekruipt het gevoel dat het allemaal ietsje ‘te’ is: te machtige terroristen, te veel wreedheid en wraakzucht, te veel onwaarschijnlijke rijkdom en …Lees verder

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933) is een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen. Hij werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Tegenwoordig woont hij in Londen maar voelt zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; De furie van de valk; door: J.A. Westerweel-Ybema)
  • 1982 The Angels Weep; (Ned. vert.: 1983; De vloek van de hyena; door: J.A. Westerweel-Ybema)…Lees verder op Wikipedia

Suggesties