Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De elfde plaag

Wilbur Smith (auteur), Hans Kooijman (vertaler)
Een Egyptische magie͏̈r krijgt van farao opdracht om het kwaad te bestrijden dat de Nijl gevangen houdt.
Titel
De elfde plaag
Auteur
Wilbur Smith
Vertaler
Hans Kooijman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The quest
Uitgever
Amsterdam: Xander Uitgevers, 2019 | Andere uitgaven
568 p.
ISBN
9789401611589 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zelfstandig te lezen vervolg op Smith's drie eerdere historische avonturenromans over het oude Egypte: Vallei der Koningen, Het Koningsgraf en Magiër*. Na vele jaren afwezigheid keren de magiër Taita (inmiddels 156 jaar oud) en zijn trouwe metgezel Meren terug naar Egypte. Het land zucht onder een reeks plagen: giftige, vleesetende reuzenpadden, Nijlwater dat in bloed verandert, enz. Maar het wordt nog erger: de Nijl houdt op met stromen, het land verdroogt. De farao stuurt Taita met Meren en een klein leger op expeditie naar de bron van de Nijl om de oorzaak van alle ellende op te sporen en te vernietigen. Een gevaarlijke en avontuurlijke reis waarbij Taita machtige vijanden, zowel natuurlijke als bovennatuurlijke op zijn pad vindt. Spannende, kleurrijke, historische avonturenroman vol intriges, actie, drama, geweld en romantiek met een mythologisch sausje. Op de binnenzijde van het kaft staat een kaart. Smith (Zambia, 1933) schreef ook een groot aantal populaire avonturenromans over…Lees verder

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia

Suggesties