Boek
Nederlands

De greep van de angst

Wilbur Smith (auteur)
+1
De greep van de angst
×
De greep van de angst De greep van de angst

De greep van de angst

In de reeks:
De jongste telg uit een Zuifafrikaanse familie wordt verliefd op een protégé van Castro, die haar dwingt tot een politieke carrière.
Titel
De greep van de angst
Auteur
Wilbur Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Golden fox
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2009 | Andere uitgaves
549 p.
ISBN
9789022551721

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Isabella Courtney studeert te Londen en bereidt een doctoraat voor. Zij leidt daarbij een vrij zorgeloos leventje als dochter van een diplomaat, Sasha Courtney. Op een dag heeft zij een vluchtige ontmoeting met Ramon, markies de Santiago y Machado, en haar hart staat onmiddellijk in vuur en vlam. Dat zal de aanleiding zijn voor een romance, waarvan zij bij benadering nog niet zal kunnen vermoeden tot welke gevolgen deze zal leiden. Op één van de vele reisjes die zij met Ramon maakt, geraakt zij in verwachting. Daarbij verbergt zij voor haar familie de waarheid en zo geraakt zij hoe langer hoe verder verstrikt in de netten die Ramon voor haar heeft gespannen.

Ramon is inderdaad niet die flitsende jongeman, maar wel een officier van de Russische geheime dienst die betrokken is bij operaties die Afrika aangaan en in het bijzonder de situatie in Angola. Gelet op het grote belang van de familie Courtney in Zuid-Afrika en haar invloed daarbuiten, is Isabella een gedroomd object om …Lees verder
Vijfde, afsluitende roman over de Zuid-Afrikaanse Courtneys, vervolg op 'De macht van het kwaad'*. Isabella, de jongste telg uit de familie wordt verliefd op ene Ramon Machado die zich voor een markies uitgeeft, maar in feite de communistische protégé van Castro is. Door hun kind te ontvoeren heeft hij haar in zijn macht en dwingt haar in een politieke carrière. Tevens houdt ze Ramon op de hoogte van haar vaders plannen in de Zuid-Afrikaanse defensiepolitiek. Een afloop met veel geweld zorgt voor een happy end. Vlot geschreven avonturenroman waarin voor elk wat wils: politiek gekonkelfoes, raciale confrontaties, intermenselijke verhoudingen, een vleugje seks (homo- én hetero-) en vooral spanning. Paperback, normale druk, volle bladspiegel.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933) is een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen. Hij werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Tegenwoordig woont hij in Londen maar voelt zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; De furie van de valk; door: J.A. Westerweel-Ybema)
  • 1982 The Angels Weep; (Ned. vert.: 1983; De vloek van de hyena; door: J.A. Westerweel-Ybema)…Lees verder op Wikipedia