Boek
Nederlands

De kracht van het zwaard

Wilbur Smith (auteur)
+1
De kracht van het zwaard
×
De kracht van het zwaard De kracht van het zwaard

De kracht van het zwaard

In de reeks:
De twee bastaardzonen van een mooie en rijke vrouw worden in de jaren dertig in Zuid-Afrika elkaars politieke tegenstanders.
Titel
De kracht van het zwaard
Auteur
Wilbur Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Power of the sword
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2008 | Andere uitgaves
645 p.
ISBN
9789022551479

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede roman over de Zuid-Afrikaanse Courtneys; dit boek is een vervolg op 'De wet van de jungle'* en hoewel, vooral de tweede helft heel goed apart te lezen is, grijpt het toch meermalen terug naar de gebeurtenissen uit het voorgaande deel. De tijd is tussen 1930 en 1948 in Zuid-Afrika en het verhaal geeft de strijd weer tussen twee halfbroers, bastaardzonen van de rijke en zeer mooie Centaine de Thiry Courtney die door hun verschillende opvoeding in totaal andere milieus heel tegengestelde politieke richtingen vertegenwoordigen. Ertussendoor spelen zich nog enkele liefdesgeschiedenissen af en gevechten over goud en diamanten. In de tweede helft van het boek wordt dan op boeiende wijze verteld over de opkomst van de apartheid en de bewustwording van de zwarte bevolking. Echte personen zoals Mandela en Verwoerd worden door de romanfiguren gevlochten. Paperback, normale druk, volle bladspiegel.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933) is een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen. Hij werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Tegenwoordig woont hij in Londen maar voelt zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; De furie van de valk; door: J.A. Westerweel-Ybema)
  • 1982 The Angels Weep; (Ned. vert.: 1983; De vloek van de hyena; door: J.A. Westerweel-Ybema)…Lees verder op Wikipedia