Boek
Nederlands

De wet van de jungle

Ook verschenen als De ruige kust

Wilbur Smith (auteur)
+1
De wet van de jungle
×
De wet van de jungle De wet van de jungle

De wet van de jungle

Ook verschenen als De ruige kust

In de reeks:
Tijdens de Eerste Wereldoorlog komt een meisje dat op weg is naar Zuid-Afrika na een schipbreuk bij de Bosjesmannen terecht.
Titel
De wet van de jungle
Ook verschenen als
De ruige kust
Auteur
Wilbur Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The burning shore
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2008 | Andere uitgaves
461 p.
ISBN
9789022551462

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt een jonge Française verliefd op een (knappe) Zuid-Afrikaan. Hij sterft vijf minuten voor de huwelijkssluiting; zij wijkt uit naar Zuid-Afrika via een hospitaalschip dat voor de kust van Namibië getorpedeerd wordt. Zij overleeft en begint een uitputtingstocht over het woestijnachtige strand tot ze een bejaard bosjesmannen-echtpaar ontmoet. Na drie jaar wordt ze uiteindelijk gevonden. Maar intussen heeft ze de basis gelegd voor een onmetelijk fortuin, door een concessie te kopen, waaruit onwaarschijnlijk veel goud te voorschijn zal komen. De opeenstapeling van rampen en dramatische gebeurtenissen in dit avonturenverhaal is helaas wat onwaarschijnlijk, wat jammer is want het verblijf bij de bosjesmannen is onweerstaanbaar boeiend en getuigt van een grote liefde voor de autochtone Afrikaanse cultuur. Eerste deel van de tweede serie over de Zuid-Afrikaanse Courtney-familie. Paperback, normale druk, volle bladspiegel.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933) is een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen. Hij werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Tegenwoordig woont hij in Londen maar voelt zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; De furie van de valk; door: J.A. Westerweel-Ybema)
  • 1982 The Angels Weep; (Ned. vert.: 1983; De vloek van de hyena; door: J.A. Westerweel-Ybema)…Lees verder op Wikipedia