Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een luipaard jaagt 's nachts

Wilbur Smith (auteur), J. Westerweel (vertaler)
Een gedesillusioneerde, in Rhodesie͏̈ (Zimbabwe) geboren succesauteur keert terug naar zijn geboorteland en raakt daar betrokken bij gevaarlijke ontwikkelingen als hij informatie over grootwildstropen verzamelt.
Titel
Een luipaard jaagt 's nachts
Auteur
Wilbur Smith
Vertaler
J. Westerweel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A leopard hunts in darkness
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2021 | Andere uitgaven
Verschijningsdatum
16-11-2021
ISBN
9789401615976 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een Engelse schrijver gaat naar Zimbabwe om stof op te doen voor een roman. Hij is geboren in dat land en men verwacht dat hij zal kunnen speuren naar Russische invloed, die inderdaad aanwezig blijkt. De man en zijn assistente raken betrokken bij bloedige stammenoorlogen en ze redden ternauwernood het vege lijf. Een verhaal met heel wat reëel aandoende informatie over land, samenleving en cultuurachtergronden. Er worden spannende avonturen beleefd: jacht op een diamantschat, martelingen, een Sovjet-complot en ook de love story ontbreekt niet. De auteur doet echter zoveel sensatie in zijn verhaal, dat het geheel niet overtuigend is. Bovendien naast boeiende episoden ook sentimentele en naïeve gedeelten. Totaalindruk: een goed leesbaar boek van een bekwame auteur waarvoor duidelijk bronnenonderzoek is gepleegd. Maakt deel uit van de Ballantyne-reeks. Kleine druk.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia

Suggesties