Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
In 1670 is kaper Hal Courtney, kapitein van de 'Golden Bough', op weg van Ethiopië naar Zanzibar om wraak te nemen op zijn grootste vijand.
Titel
Gouden leeuw
Auteur
Wilbur Smith Giles Kristian
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Golden lion
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2017 | Andere uitgaven
394 p. : kaart
ISBN
9789401607100 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1670 vaart kaper Hal Courtney (20), kapitein van de ‘Golden Bough', van Ethiopië naar Zanzibar. Zijn vader is opgehangen door verraad van Angus Cochran (Buizerd) en Hal wil wraak. De Buizerd zou zijn omgekomen, maar is nog in leven en is zwaargewond aangespoeld op de kust van Zanzibar. Hij is naar het verblijf gebracht van maharadja Jahan, die hem nu in zijn macht heeft. Die wil dat hij Hal doodt, omdat Hal voor het christelijke Ethiopië tegen moslims vocht. Ook heeft hij grote moeite met de zwangere vriendin van Hal, de Ethiopische generaal Judith. Bovendien wil hij de historische schat hebben waarvan Hals vader en ook Hal zelf veel zouden weten. Van de auteur van historische romans (1933) verschenen veel bestsellers, onder andere drie series Courtney-romans. Dit is een vervolg op de derde serie daarvan. De levendige, kleurrijke internationale bestseller is heel boeiend door een goede mix van veel actie en wat romantiek. Minpuntjes zijn de wat rommelige plot en de nogal schematisc…Lees verder

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia

Suggesties