Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het lot van de jager

Wilbur Smith (auteur), Hans Kooijman (vertaler)
Een Britse ex-soldaat gaat in 1913 in Kenya aan het werk als jager op groot wild terwijl hij als spion probeert informatie los te peuteren van zijn Duitse klanten.
Titel
Het lot van de jager
Auteur
Wilbur Smith
Vertaler
Hans Kooijman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Assegai
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2010 | Andere uitgaven
448 p.
ISBN
9789022555507 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is vlak voor het begin van de Eerste Wereldoorlog. Leon Courtney heeft na een conflict het Britse leger in Kenya verlaten en is jager op groot wild geworden. In die hoedanigheid organiseert hij jachtsafari’s voor welgestelden uit Europa en Amerika, voornamelijk in het gebied van de Masai. Een van zijn klanten is de Duitse industrieel Graaf Otto von Meerbach, die alles weet over de opbouw van het Duitse leger. Courtney verzamelt inlichtingen voor de Britse geheime dienst en komt op het spoor van een tegen de Britten beraamd complot van Von Meerbach en de Boerengeneraal De La Rey in Zuid-Afrika. Inmiddels is hij verliefd geworden op Eva, de maitresse van Von Meerbach. Maar haar rol is met raadselen omgeven. Een goed verteld en boeiend verhaal, hoewel de vele aandacht voor het ter vermaak afslachten van grote aantallen wilde dieren de moderne lezer zal tegenstaan. Het was echter wel de realiteit in 1913. Schrijven over Afrika, over het land en de cultuur van de Masai is de schrijver …Lees verder

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia

Suggesties