Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Magiër

Wilbur Smith (auteur)
Na de sluipmoord op zijn vader herovert de zoon van de Egyptische farao met hulp van een magie͏̈r de dubbelkroon op twee overweldigers.
Titel
Magiër
Auteur
Wilbur Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Warlock
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2015 | Andere uitgaves
528 p.
ISBN
9789401603409 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de dood van koningin Lostris heeft haar raadgever, Taita, zich in de woestijn teruggetrokken en er zich toegelegd op de vervolmaking van zijn reeds talrijke talenten. In het bijzonder heeft Taita een speciale gave om met de hem omringende natuur in contact te komen. Wanneer farao Tamose door verraad van zijn naaste medewerker, Naja, om het leven wordt gebracht, wordt het tijd voor Taita om uit de woestijn terug te keren en zijn bescherming te bieden aan de zoon van Tamose, Neder. Najka, die bloed van de vijanden van de Egyptische dynastie in zijn aderen heeft, heeft het plan opgevat om het Rijk van de Hyksos en dat van de farao's te verenigen. Aangezien Nefer nog minderjarig is, roept Naja zichzelf uit tot de regent van Egypte. Langzaam aan ontpopt hij zich tot een echte dictator, waarbij het doel de middelen heiligt. Daarbij staat Nefer hem in de weg en dus beraamt hij talrijke plannen om Nefer uit de weg te ruimen. Met de hulp van Taita slaagt Neder er op het nippertje in om aan …Lees verder
De Egyptenaar Taita heeft zich na de dood van zijn geliefde koningin Lostris teruggetrokken in de woestijn en zich tot een groot magiër ontwikkeld. Als hij al een oud man is, wordt hij leermeester en behoeder van Nefer, kleinzoon van koningin Lostris en wettige troonopvolger van Opper-Egypte, wiens leven gevaar loopt door de intriges van de 'valse' farao Naja. Taita en Nefer raken verwikkeld in een bloedige machtsstrijd om de troon. Zij trotseren legers, moordenaars, kwaadaardige magiërs en Nefers eigen zuster en Taita weet zowel Nefer als diens geliefde Mintaka, dochter van de omgekomen koning Apepi van Neder-Egypte, te beschermen met zijn occulte en magische krachten. Meeslepende en kleurrijke, goed gedocumenteerde roman over de Egyptische Oudheid met veel actie, drama, geweld en romantiek.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933) is een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen. Hij werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Tegenwoordig woont hij in Londen maar voelt zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; De furie van de valk; door: J.A. Westerweel-Ybema)
  • 1982 The Angels Weep; (Ned. vert.: 1983; De vloek van de hyena; door: J.A. Westerweel-Ybema)…Lees verder op Wikipedia