Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Wanneer de dochter van een multimiljardair door piraten wordt gekidnapt, gaat haar moeder samen met haar veiligheidschef in de tegenaanval.
Titel
Op volle zee
Auteur
Wilbur Smith
Vertaler
Jasper Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Those in peril
Uitgever
Amsterdam: Xander Uitgevers, 2017 | Andere uitgaven
367 p.
ISBN
9789401606837 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hazel Bancock is de eigenaar van Bancock Oil, een miljardenbedrijf. In de Indische oceaan wordt haar jacht met aan boord haar dochter gekaapt en er wordt een losgeld van 20 miljard geëist. Hazel Bancock roept de hulp in van Hector Cross, eigenaar van het beveiligingsbedrijf dat voor Bancock Oil werkt en ex-navy SEAL. Met zijn team slaagt Cross erin om de dochter te bevrijden uit de klauwen van een Somalische krijgsheer. Alles lijkt opgelost en vredig, maar helaas. Een spannend en actueel verhaal over Somalische kapers, hun methoden en de wreedheden die plaatsvinden. Verbind de 'normale' kapers met Al Qaida en alles wordt een factor tien erger met expliciet beschreven martel- en verkrachtingsscènes, weggeschoten hoofden en andere ledematen. Daarnaast heel wat expliciete seksscènes. Nadeel van dat alles is dat de personages types worden: de rijke weduwe die hongert naar een man, de ruwe machovechtersbaas die uiteindelijk in haar bed belandt, de wrede, onbetrouwbare vijand die bij het aa…Lees verder

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia

Suggesties