Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Roofdier

Wilbur Smith (auteur), Tom Cain (medewerker)
De vrouw van Hector Cross is vermoord, zijn bedrijf verwoest, het is tijd voor wraak. Cross schuwt geweld niet, maar deze keer heeft hij een tegenstander die zowel gevaarlijk als uitgekookt is.
Titel
Roofdier
Auteur
Wilbur Smith
Medewerker
Tom Cain
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Predator
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2018 | Andere uitgaven
416 p.
ISBN
9789401609043 (paperback) 9789401609067 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ex-Navy Seal Hector Cross heeft een tijd terug de twee mannen die verantwoordelijk waren voor de dood van zijn vrouw kunnen pakken. De ene heeft hij vermoord, maar Johnny Congo die hij heeft gespaard, is kort voor zijn terechtstelling ontsnapt uit de gevangenis. Congo sluit zich aan bij Da Cunha, de zelfverklaarde nieuwe koning van Cabinda, een provincie van Angola die onafhankelijk wil worden. Da Cunha wil onder het mom van vrede en welvaart eigenlijk alleen de rijkdom van Cabinda verwerven. Maar de inningsrechten voor het olieveld berusten bij een firma van de familie Bannock, dus van de overleden vrouw van Cross, die daarin ook nog een functie en aandelen heeft. Er volgt een strijd op hoog financieel niveau, maar ook letterlijk, om het boorplatform tussen Cross en Congo. Derde deel in een reeks rond Hector Cross. Wilbur Smith (1933) is van een originele thrillerschrijver weggezakt naar een schrijver van lopende band werk, waarin alle nevenpersonages van bordkarton zijn en waarbij p…Lees verder

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia

Suggesties