Boek
Engels

The triumph of the sun : a novel of African adventure

Wilbur Smith (auteur)

The triumph of the sun : a novel of African adventure

Terwijl in het 19e eeuwse Soedan de Engelsen tegen de rebellerende moslimkaliefen strijden, vinden leden van enkele aristocratische families geluk in de liefde.
Titel
The triumph of the sun : a novel of African adventure
Auteur
Wilbur Smith
Taal
Engels
Uitgever
London: Zaffre, 2018 | Andere uitgaves
643 p. : kaart
ISBN
9781785767005 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eind 19e eeuw rebelleren in Soedan de moslimleiders onder leiding van de Mahdi - de uitverkorene - tegen de Britse bezetters waarbij de hoofdstad Khartoem ingesloten wordt. Een generaal, een Britse consul met zijn drie knappe dochters en een rijke zakenman slaan de handen in elkaar om te overleven. Wat volgt is een aaneenschakeling van militaire gevechten en actiescènes, dit alles doorspekt met de nodige liefdesgeschiedenissen. De auteur hoeft als episch verteller niet meer voorgesteld te worden en is dé specialist als het erom gaat een familiesaga te situeren tegen een exotische achtergrond. Voeg daarbij nog de historische context en je hebt een knap plaatje. Dit nieuwe boek is wel veel realistischer én bevat veel meer geweld (ook seksueel) dan we van hem gewend zijn. Door de vele, harde oorlogsscènes, uitzonderlijk voor Smith, meer een boek voor mannen dan voor vrouwen.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door wilbur smithjimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia

Suggesties