Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vallei der koningen

Wilbur Smith (auteur)
+1
Vallei der koningen
×
Vallei der koningen Vallei der koningen

Vallei der koningen

In de reeks:
Rond 1800 v.Chr. wordt Egypte binnengevallen en veroverd door de barbaarse Hyksos, waarna het koninklijk hof naar het zuiden moet vluchten.
Titel
Vallei der koningen
Auteur
Wilbur Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
River God
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2015 | Andere uitgaven
663 p. : kaart
ISBN
9789401600347 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur (1933) heeft een grote faam en lezerskring opgebouwd met epische romans, spelend in het heden en vooral het verleden van zuidelijk Afrika. Dit boek speelt voor de verandering in Noord-Afrika. Het verhaal is volgens het nawoord gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, beschreven op papyrusvondsten uit 1988. Het vertelt over de politieke gebeurtenissen in het oude Egypte van ca. 1780 voor Chr. Het land had zwaar te leiden onder corrupte politici en zwakke heersers. Op meeslepende wijze weet de schrijver de Oudheid tot leven te wekken. Met kennis van zaken geeft hij de gebeurtenissen weer, gezien door de ogen van een oude eunuch, die achter de schermen steeds een doorslaggevende rol speelt dankzij zijn wijsheid, wetenschappelijk inzicht en vernuft. Uiteraard ook in dit werk de bekende heftige emoties en dramatische verwikkelingen, maar minder zwaar aangezet dan in veel van auteurs eerder werk. Voor liefhebbers van lijvige, kleurrijke historische en/of avonturenromans. Kleine druk.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia