Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vlammend veld, heftig hart

Wilbur Smith (auteur), S. Bree (vertaler)
Na een jarenlang verblijf in de Afrikaanse wildernis raakt een olifantenjager betrokken bij de Boerenoorlog.
Titel
Vlammend veld, heftig hart
Auteur
Wilbur Smith
Vertaler
S. Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sound of thunder
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2011 | Andere uitgaves
448 p.
ISBN
9789022559727 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

1876. Een verloren hagelschot tijdens een verboden jachtpartijtje zal de levens van twee jongens, een tweeling overigens, voor altijd bepalen. Sean Courtney is de grootste, de sterkste en de gangmaker, terwijl zijn broer Garrick kleiner is, tenger en dromerig. Als Sean struikelt met het zware jachtgeweer, verbrijzelt de hagel Garricks onderbeen dat geamputeerd moet worden. Voortaan zal Garrick altijd en overal, zowel letterlijk als figuurlijk, achterop hinken. Hij zal het zijn broer nooit vergeven en zijn afkeer van Sean zal uitgroeien tot pure, vernietigende haat. Maar dat zal Sean, althans voorlopig, een zorg wezen. Hij groeit op tot een onvervaarde jongeman die met zijn vader ten strijde trekt tegen de Zoeloes en tegen alle geruchten in deze oorlog overleeft. Na zijn terugkeer bereikt het conflict met zijn broer een hoogtepunt, waarna Sean het ouderlijk huis verlaat om goudzoeker te worden. Hij brengt het zelfs tot schatrijke mijnexploitant, maar verliest door een roekeloze specula…Lees verder
Sean Courtney, geboren als Engelsman, maar vanaf zijn prille jeugd in Zuid-Afrika wonend, zwerft samen met zijn zoon en de Zoeloe Mbejane door de wildernis. Als hij terugkeert uit de wouden is de Boerenoorlog uitgebroken. Sean moet zich aan de zijde van de Engelsen scharen. Hij strijdt zij aan zij met Saul en wordt verliefd op diens echtgenote. Door zijn ambitie zal Sean zijn broer Garry ten gronde richten. Pas op het einde van het boek bedenkt hij zich en waagt zijn leven om Garry voor de ondergang te behoeden. Wilbur Smith heeft een vlotte pen. Hij beschrijft de Boerenoorlog met de nodige, nogal weerzinwekkende details. Het boek richt zich tot degenen die houden van avonturen tegen een brede achtergrond in een exotisch land met 'bigger than life' figuren. Dit tweede deel van de Courtneytrilogie wordt voorafgegaan door 'Het goud van Natal'* en gevolgd door 'Jakhalzen van het paradijs'** Normale druk.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933) is een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen. Hij werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Tegenwoordig woont hij in Londen maar voelt zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; De furie van de valk; door: J.A. Westerweel-Ybema)
  • 1982 The Angels Weep; (Ned. vert.: 1983; De vloek van de hyena; door: J.A. Westerweel-Ybema)…Lees verder op Wikipedia