Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Woestijngod

Wilbur Smith (auteur)
+1
Woestijngod
×
Woestijngod Woestijngod
In de reeks:
Onder leiding van een zelfingenomen hoge ambtenaar stuurt de Egyptische farao een klein leger op weg om samen met bondgenoten de bezettende Hyksos te verslaan.
Titel
Woestijngod
Auteur
Wilbur Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Desert god
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2015 | Andere uitgaven
399 p.
ISBN
9789401603119 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Taita is een zeer zelfingenomen hoge ambtenaar in het oude Egypte. Het land is voor een groot deel bezet door de Hyksos, een zeer vijandig volk. Taita wordt er op uitgestuurd om bondgenootschappen te sluiten om uiteindelijk de Hyksos te kunnen verslaan. Hij maakt een grote omweg via Babylon en Kreta, en dankzij zijn grote kennis en inzicht slaagt hij erin om een vloot samen te stellen. Vanuit Kreta valt hij de vijand aan en steeds weer weet hij door listen de overwinning te behalen. Dit boek is voor een deel historisch verantwoord, hoewel het hoofdverhaal geheel verzonnen is. De hoofdpersonen zijn niet meer dan stereotypen. Zij zijn nergens geloofwaardig, maar dit doet geen afbreuk aan het verhaal op zich, waar de spanning geleidelijk wordt opgebouwd, om te eindigen in een spannende en bevredigende climax. Jammer genoeg komt het boek enigszins clichématig over. De schrijver heeft over het oude Egypte veel betere boeken geschreven. Wilbur Smith liefhebbers zullen echter ook aan dit boe…Lees verder

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia