Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Meer zin in seks

+1
Meer zin in seks
×
Meer zin in seks Meer zin in seks
In de reeks:
Geen of te weinig zin in seks is een moeilijk gegeven. Ten eerste: wie bepaalt wat te weinig is, en ten tweede: is het dan een seksueel probleem, of een probleem met seks in de relatie, en dus een relatieprobleem? In dit praktijkgerichte boekje beschrijft seksuoloog Wilfried Van Craen beide scenario's, en gaat op zoek naar de oorzaken, maar bovenal geeft hij de aanzet om dit probleem methodisch aa
Onderwerp
Seksualiteit
Titel
Meer zin in seks
Auteur
Wilfried Van Craen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Luster, 2011
61 p. : ill.
ISBN
9789460580727 (paperback)
Plaatsingssuggestie
615.5 (SISO) Seksualiteit ; Seksualiteit (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Meer zin in seks is het derde boekje van Wilfried Van Craen over seks, in de reeks ‘De essentie’. In de eerste twee boekjes behandelde Van Craen seksuele problemen bij respectievelijk mannen en vrouwen. Alle boekjes hebben hetzelfde opzet. Ze willen zich beperken tot ‘relevantie’, ‘bruikbaarheid’, ‘gebruiksvriendelijkheid’ en ‘wetenschappelijke validiteit’. Hoewel de titel spreekt over ‘Meer zin in seks’ bespreekt de auteur in dit boek twee problemen: ‘geen of weinig zin in seks’ en ‘pijn bij seks’. We gaan ervan uit dat dit laatste er ook voor zorgt dat je geen of weinig zin hebt in seks.
Bij het bespreken van ‘zin hebben in seks’ stelt de auteur dat er twee soorten problemen zijn. Bij een eerste groep mensen komen de klachten voort uit een verschil tussen hun verlangens naar en normen rond seks enerzijds en de realiteit van hun seksleven anderzijds. Bij een tweede groep gaat het om verschil in zin tussen twee partners. De suggesties voor de eerste groep zijn voor een stu…Lees verder

Over Wilfried Van Craen

Wilfried Van Craen (Leuven, 7 juni 1951) is een Belgisch psychotherapeut en seksuoloog (KU Leuven, 1980) en specialiseerde zich in de cognitieve gedragstherapie (KU Leuven, 1985) en hypnotherapie (Vlaamse Wetenschappelijke Hypnose Vereniging). Later integreerde hij deze benaderingen met Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT).

Als auteur heeft hij met zijn vier eerste boeken psychotherapeutische referentiekaders uit de academische isolatie gehaald door ze voor een breder publiek te vertalen naar de herkenbare dagelijkse praktijk. Nadien volgden boeken over relaties en seksualiteit. Ten slotte schreef hij enkele boeken over het verruimen van de levenskwaliteit.

Bibliografie

  • Gerijpte Wijsheid. Inspirerende levenslessen van gloedoude leermeesters, Witsand Uitgevers, 2014
  • Leren Ontspannen (met 2 cd's), Witsand Uitgevers, 2013
  • Liefde tot op het bot, Witsand Uitgevers, 2012
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties