Na een leugentje tegen haar beste vriendin over het verliezen van haar maagdelijkheid, raakt highschool-leerlinge Olive in het roddelcircuit, wat ze gebruikt om haar status te verhogen
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
89 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712609667332

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een highschool-komedie met Emma Stone (Superbad; The help) in haar eerste hoofdrol en verder onder meer Penn Badgley (Gossip girl), Aly Michalka, Patricia Clarkson en Stanley Tucci. De ongeveer 17-jarige Olive vertelt na een saai weekend een leugentje tegen haar beste vriendin over een (fictief) vriendje en het verliezen van haar maagdelijkheid en raakt daardoor in het roddelcircuit. Aanvankelijk geniet ze van de aandacht en status, maar ze wil toch ook een einde maken aan de roddels. De titel verwijst naar de klassieker 'The scarlet letter' van Nathaniel Hawthorne, dat in Olive's klas behandeld wordt. Net als de hoofdpersoon in het boek speldt ze een rode letter A (adultery) op haar kleding. Peter Janssens (Cinevision, i) vindt deze komedie 'messcherp én levensecht' met sterke rollen en een subtiele moraal. Hij concludeert: 'De perfecte antidote kortom voor al die puberale hormonencinema die Hollywood wel eens met een tienerfilm verwart.' Vanaf ca. 15 jaar.

Over Will Gluck

Will Gluck is een Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver.

Hij regisseerde de films Fired Up uit 2009, Easy A uit 2010, Friends with Benefits uit 2011 en Annie uit 2014. Voor de televisie bedacht hij de serie Michael J. Fox Show.

Lees verder op Wikipedia