Een succesvol plastisch chirurge dreigt ten onder te gaan aan problemen met haar man, zoon en de verbouwing van haar huis.
Titel
De verbouwing
Regisseur
Will Koopman
Naar het werk van
Saskia Noort
Componist
Jeroen Rietbergen
Acteur
Tjitske Reidinga Peter Blok 1960- Mark Rietman Gène Bervoets
Taal
Nederlands
Uitgever
E One, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713045229399

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nederlandse thriller uit 2012 van Will Koopman (o.a. Gooische vrouwen; Terug naar de kust), met Tjitske Reidinga, Peter Blok, Gene Bervoets, Mark Rietman e.a. Verfilming van de gelijknamige thriller van Saskia Noort. Plastisch chirurge Tessa heeft een eigen kliniek en een depressieve echtgenoot. Als haar oude liefde Johan ineens weer op haar pad komt, lijkt de redding nabij. Hij belooft haar te helpen met haar financiële problemen, maar al spoedig ontpopt hij zich tot manipulator met criminele trekjes. Jann Ruyters (Trouw 6-9-'12) geeft slechts 2 (van 5) sterren en vindt de film oppervlakkig, routineus en ongeloofwaardig maar: 'Dat hoeft de fans niet tegen te houden. De acteurs, met name Bervoets en Blok, zijn wel goed, net als de schokeffecten, zodat het tegen het eind toch ook nog even spannend wordt.' Cinema.nl geeft 3 (van 5) sterren: 'Voor wie het boek niet kent is de plot onderhoudend genoeg, al wordt die nogal traag en routineus in beeld gebracht. De acteurs maken veel goed (…Lees verder

Over Will Koopman

Will Koopman (Amsterdam, 12 oktober 1956) is een Nederlands regisseuse. Koopman is vooral bekend door de televisieseries Unit 13 en Gooische Vrouwen, en de bioscoopfilm Terug naar de kust (2009).

Levensloop

Koopman werkte jarenlang achter de schermen bij films als Ik ben Joep Meloen (1981), Moord in extase (1984) en Te gek om los te lopen (1981). In 1992 besloot ze zich op het regiewerk te richten en regisseerde ze voor de VARA de politieserie Bureau Kruislaan, met onder anderen Mary-Lou van Stenis en Lieneke le Roux. Later in de jaren negentig regisseerde ze de televisieserie Vrouwenvleugel, die in 1994 werd bekroond met een Gouden Televizier-Ring.

Will was met enkele anderen verantwoordelijk voor de dramaserie Baantjer, wekelijks goed voor drie miljoen kijkers. In 2005 begon Koopman met de opnames van de successerie Gooische Vrouwen. De serie trok el…Lees verder op Wikipedia

Suggesties