Boek
Nederlands

De man zonder hoofd

Will Simon (auteur)
Wanneer er twee vrouwen vermoord worden, waarvan de een de vrouw van een collega en vriend is, komt een journalist de Amsterdamse moordbrigade te hulp bij het oplossen van deze misdrijven.
Titel
De man zonder hoofd
Auteur
Will Simon
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2000
143 p.
ISBN
90-261-1595-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Journalist Theo van Rheenen helpt de rechercheurs van kamer 119 (moordbrigade) nogal eens bij het oplossen van moordzaken. Ook ditmaal! Twee vrouwen worden vermoord; één is de - veel jongere - vrouw van collega-journalist Matt Lindner, de ander een topfunctionaris van een cruise-maatschappij met een uitgesproken promiscue levenswandel: wat is het verband? Inspecteur Kees Klok heeft het er knap moeilijk mee, maar met hulp van Theo worden de moorden opgelost. Tamelijk onwaarschijnlijk, maar met kennis van zaken geschreven. Wederom een lichtvoetige policier; geschikte vakantielectuur, maar niet meer dan dat. Voor een breed publiek. Vrij kleine druk. Op kaft: interieur van operatiekamer in grijs en lichtblauw.

Over Will Simon

William Hendrik "Will" Simon (Hamburg, 22 februari 1929 – Apeldoorn, 26 januari 2017) was een Nederlands journalist, regisseur, eindredacteur en televisiepresentator. Bekend bij het grote publiek werd hij als presentator van Televizier Magazine en Opsporing Verzocht.

Loopbaan

Simon werd in Hamburg geboren als kind van een alleenstaande Duits-joodse moeder. Met zijn moeder verhuisde hij in 1932 naar Amsterdam. Hij zat als kind op de Albert Cuypschool en volgde daarna de Fotovakschool en Filmacademie in de hoofdstad. Hij was vervolgens 14 jaar werkzaam als commercieel cameraman en regisseur toen hij besloot bij zijn oude liefde, namelijk radio, te solliciteren. Simon reageerde op een oproep voor jeugdomroep Minjon en werd na een auditie aangenomen. Hij begon in 1962 als regisseur van culturele programma's, televisiespelen en balletprogramma's. Daarnaast maakte hij een serie documentaires met de titel Hoe ontstaat een....

Lees verder op Wikipedia