Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als zoon van een geweldadige vader moest Will Smith grote obstakels in zijn persoonlijkheid overwinnen om de gevierde rapper, zanger en acteur te worden die hij nu is. Dit is zijn eigen verhaal.
Titel
Will
Auteur
Will Smith 1968-
Medewerker
Mark Manson
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Will
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2021 | Andere uitgaven
431 pagina's, [32] pagina's foto's : illustraties
ISBN
9789046829271 (paperback)
Plaatsingssuggestie
798.55 (SISO) Acteurs - Regisseurs (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze autobiografie laat de grillige wendingen zien van Will Smiths (1968) leven dat zich rond zijn dertigste al afspeelde te midden van het grote geld in de Amerikaanse muziek- en filmindustrie. De eerste helft van dit authentiek aanvoelende boek beslaat zijn opkomst als rapper, het tweede deel zijn ontwikkeling als acteur, eerst op televisie met o.a. The Fresh Prince of Bel Air en daarna op het witte doek met o.a. Independence Day. Hij beschrijft gedetailleerd hoe hij de begenadigde acteur van nu werd, wat begon met het bestuderen van een honderdtal scenario's van films met grote sterren. Dat Smith als coauteur Mark Manson koos, een bekende schrijver van zelfhulpboeken, verwondert niet, gezien de obstakels, ook in hemzelf, dat hij te overwinnen had. Zo is hij na te zijn opgegroeid met een gewelddadige vader geobsedeerd door zijn verlangen een goede vader en echtgenoot te zijn, wil hij altijd pleasen en mensen doen lachen en de 'lafaard' in hem moet per se elke angst overwinnen. Hij v…Lees verder

Over Will Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door TechCrunch

Willard Carroll (Will) Smith jr. (Philadelphia (Pennsylvania), 25 september 1968) is een Amerikaans acteur en rapper, die vroeger bekend was als The Fresh Prince. Als acteur is hij bekend van zijn optredens in films als Men in Black, I, Robot, Hitch, Bad Boys, I Am Legend, Independence Day, Aladdin en Hancock. Als rapper werd hij bekend bij het duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, maar later ging hij solo verder.

In 1987 scoorde hij als onderdeel van het eerdergenoemde duo zijn eerste hits en werd hij bekend als acteur in de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air, die stopte in 1996. Door deze acteerervaring werd Smith gevraagd voor vele Hollywoodproducties, waarbij hij een van de bekendste acteurs werd.

In de muziek brak Smith solo door in 1997 met de hit Men in Black van de gelijknamige film en later Gettin' jiggy wit it. Smiths laatste album Lost and found bevatte de hitsing…Lees verder op Wikipedia