In een pension in Parijs zijn de bewoners in uiteenlopende zaken verwikkeld
Titel
Villa des roses / Willem Elsschot ; voorgelezen door Luc Fhilips
Auteur
Willem Elsschot
Uitvoerder
Luc Philips
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak en Van Gennep, 2003
1 dvd-video
Speelduur
ca. 240 min.
Aantekening
Met fragmenten uit de film Nederlands gesproken, niet ondertiteld
ISBN
90-253-1151-2 9789025311513

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze dvd-video bevat de roman "Villa des Roses" van Willem Elsschot. De tekst wordt integraal voorgelezen door de Vlaamse acteur Luc Philips met alleen het beginscherm met hoofdstuknummering in beeld. De tekst is verdeeld in 21 hoofdstukken en daarnaast voorzien van een zevental filmfragmenten uit de gelijknamige Engelstalige film (zonder ondertiteling). Het verhaal werd oorspronkelijk in 1980 in dertig afleveringen dagelijks door Canvas verteld en uitgezonden. Luc Philips is een van de talentrijkste acteurs die Antwerpen gekend heeft. Hij speelde talrijke rollen voor de Vlaamse televisie. Hij stierf in 1998. De dvd-video is ook uitstekend bruikbaar voor blinden en slechtzienden (behoudens de filmfragmenten). Er is geen inlay of andere documentatie aanwezig. De technische afwerking is goed.

Over Willem Elsschot

Willem Elsschot (pseudoniem van Alphonsus Josephus de Ridder) (Antwerpen, 7 mei 1882 – aldaar, 31 mei 1960) was een Vlaamse romanschrijver en dichter. Hij schreef poëzie en 750 pagina's proza, met als bekendste titels Lijmen/Het been (roman, 1923 en 1938) en Kaas (roman, 1933). Zijn beroep was reclameman.

Biografie

Elsschot werd in Antwerpen geboren als zoon in een bakkersgezin. Hij studeerde in Antwerpen aan de Antwerpse gemeenteschool in de Van Maerlantstraat, het Koninklijk Atheneum van Antwerpen en het Institut Supérieur de Commerce de l'État, later Rijkshandelshogeschool, alwaar hij in 1904 het diploma licentiaat in de handelswetenschappen behaalde. Tijdens deze studie was Elsschot lid van de studentenclub NSK (later Wikings-NSK) en schreef hij hiervoor het clublied. Hij maakte zijn studies aan het atheneum niet af omdat hij van school werd gestuurd. Op het atheneum kreeg hij les van Pol de Mont en on…Lees verder op Wikipedia