Strip
Nederlands
Willem Ritstier en zijn vrouw waren 29 jaar samen en kregen twee kinderen. Will ontdekte een knobbeltje in haar borst en kreeg de diagnose borstkanker.
In Wills kracht tekent Willem Ritstier het proces: de vragen die er komen, de angsten, de behandelingen en het einde. Tijdens de reis van vijf jaar door de medische wereld werd duidelijk dat kanker nog altijd een relatief onbekende ziekte is.
Onderwerp
Borstkanker
Titel
Wills kracht
Auteur
Willem Ritstier
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: SubQ, © 2017
165 p. : ill.
ISBN
9789021408927 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Willem Ritstier en zijn vrouw Will maakten mee waar iedereen bang voor is: na ontdekking van een knobbeltje in de borst blijkt de kanker bij Will uitgezaaid te zijn. Na vijf jaar vechten en allerlei medische behandelingen kiest ze de nummers voor de uitvaart en neemt ze afscheid van haar man en kinderen. Striptekenaar Willem Ritstier is vooral bekend als scenarist en tekenaar van lichtere kost. Met 'Wills kracht' wilde hij de dood van zijn vrouw verwerken. Omdat ze is gecremeerd en uitgestrooid, heeft hij nu toch iets tastbaars ter herinnering. En 'Wills kracht' is een prachtig monument geworden. Het verhaal wordt relatief droog (door de praktische zaken) maar herkenbaar en met heel veel gevoel verteld. De personages hebben geen gezichten, waardoor je als lezer de emoties zelf invult vanuit de context. Na omslaan van de laatste emotionele bladzijden zullen maar weinig mensen het droog hebben gehouden. Zeer indringend boek over de nog steeds geheimzinnige ziekte die kanker is.

Over Willem Ritstier

Willem Ritstier (12 juni 1959) is een Nederlands scenarist, cartoonist en wenskaartontwerper. Hij heeft jarenlang strips gepubliceerd in diverse stripbladen (Eppo, Kuifje, Robbedoes, Suske & Wiske-weekblad) en in een aantal kranten zoals "Rotterdams Dagblad", "Haagse Courant", "Algemeen Dagblad", "Leeuwarder Courant", "Telegraaf" en diverse andere kranten. Samen met Minck Oosterveer maakte hij onder meer "Jack Pott", "Zodiak" en "Nicky Saxx" voor diverse kranten. Voor Paperclip ontwerpt hij wenskaarten, agenda's en kalenders onder de naam 'Bill Risty'.

Werken

Ritstier heeft één deel van de Storm-spin-off "De buitengrens - De banneling van Thoem" geschreven die in de Eppo werd gepubliceerd. Sinds 2016 vormt hij samen met Roelof Wijtsma het duo dat "Roel Dijkstra" na 22 jaar weer (voetbal)avonturen laat beleven in de Eppo en in album.

Andere strips waar hij als scenarist aan werkt z…Lees verder op Wikipedia