Boek
Engels

As I lay dying : the corrected text

William Faulkner (auteur), E.L. Doctorow (inleider)
De groteske wetenswaardigheden van een gezin, dat met het lijk van de moeder een lange tocht door Mississippi aflegt naar haar laatste rustplaats.
Titel
As I lay dying : the corrected text
Auteur
William Faulkner
Inleider
E.L. Doctorow
Taal
Engels
Uitgever
New York: Modern Library, 2012 | Andere uitgaves
XVIII, 231 p.
ISBN
9780375504525 (hardback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Addie Bundren ligt op sterven. Voor haar raam ziet zij de timmerman haar doodskist maken. Wanneer ze gestorven is, moet haar lichaam ver weg gebracht worden om in haar geboorteplaats begraven te worden. Haar man heeft haar dat beloofd. Onderweg ontmoet de familie veel ellende, de bruggen over de rivier zijn weggeslagen en met groot gevaar steekt men de rivier over via een doorwaadbare plaats. Uiteindelijk wordt Addie negen dagen later begraven, en komt vader met een nieuwe vrouw aan. Dit boek verscheen voor het eerst in 1930. Faulkner is een van de bekendste schrijvers van het zuiden van de VS. Zijn verhalen zijn in zuidelijk dialect. Bovendien maakt hij gebruik van de 'stream-of-consciousness'-techniek. Deze combinatie maakt het boek extreem moeilijk te lezen. In veel gevallen is alleen de grote lijn te volgen. De chaotische gedachten van de personen in het boek zijn onvoorspelbaar. Al met al een bijzonder moeilijk boek dat weinigen zullen aankunnen. Voor de doorzetters geeft het boe…Lees verder

Over William Faulkner

William Cuthbert Faulkner (New Albany (Mississippi), 25 september 1897 - Oxford (Mississippi), 6 juli 1962) was een schrijver uit Mississippi en winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur in 1949. Hoewel zijn werken soms uitdagend of zelfs moeilijk zijn, wordt hij over het algemeen beschouwd als een van belangrijkste fictieschrijvers van de Verenigde Staten.

William Faulkner schreef werken van psychologisch dramatische en emotionele diepte. Zoals veel auteurs leed hij aan de afgunst en de minachting van anderen. Hij werd beschouwd als de stilistische rivaal van Ernest Hemingway (zijn lange zinnen contrasteren met de korte "minimalistische" stijl van Hemingway). Hij wordt ook door sommigen beschouwd als de enige ware Amerikaanse modernistische schrijver van de prozafictie van de jaren 30, die de experimentele traditie volgde van Europese schrijvers zoals James Joyce, Virginia Woolf en Marcel Proust.

Het lezen van het werk van Faulkner is soms een inspanning. Naas…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek